Spanje is het tweede toeristenland ter wereld

Het toerisme naar Spanje neemt al enige jaarlijks met 10% toe. Gedeeltelijk komt dit door het minder aantrekkelijk worden van toeristenlanden als Egypte, Tunesie, Turkije en Griekenlanden, maar de charme en het klimaat van Spanje speelt zeker ook een grote rol. Ook vergrijst Noord Europa, waardoor er steeds meer mensen belangstelling krijgen voor het overwinteren in een aangenaam klimaat. Spanje is momenteel al het tweede toeristenland ter wereld geworden, terwijl het toerisme nog steeds blijft toenemen. Plaatsen als Barcelona, Benidorm, Marbella of Palma de Mallorca en Granada blijven trekpleisters voor toeristen uit de hele wereld.

de herkomst van de appartementen

 

Inkoop

Na de vastgoedcrisis in Spanje in 2008 daalde prijzen met 40%. Om de banken te redden, heeft de overheid ongeveer 200.000 van deze gebouwen, met een waarde van 50 miljard euro, in handen van SAREB gebracht, de zogenaamde "bad bank".
Granfiesta heeft een overeenkomst afgesloten met SAREB voor het verwerven van geselecteerde delen van de SAREB-eigendommen. 

Verhuur en Verkoop

De verhuur- en verkoop van de appartementen vindt voornamelijk plaats aan toeristen en overwinteraars uit Nederland en andere Noord Europese landen en in mindere mate aan inwoners van landen als China en India, die een doorlopend Schengenvisum willen verwerven. Met een investering van minimaal €500.000,- in Spaans onroerend goed kunnen zij een Schengen visum verkrijgen voor het hele gezin, waardoor hun kinderen in Europa kunnen gaan studeren.